kolmapäev, 11. märts 2015

Jeremija 10/52. Palve, et Jumal säästaks ja päästaks me maa

Tänase mõtiskluse ja palve autor on Kaisi Kruustük. Aitäh! :-)

Jeremija ülistab 10. peatükis Jumala au (10:6) ning nimetab ebajumalateenistust kaduvaks (10:15). Ta igatseb, et Jumala rahvas kuuleks ja KUULAKS Jumala häält (10:1), hülgaks kasutud ebajumalad  (10:5), usaldaks Jumalat, kes mõjutab reaalselt looduse käekäiku (10:13) ja selle läbi ka inimkonna püsimist/mittepüsimist (10:10).

Jeremija teab, et Juudal tuleb minna vangipõlve oma pattude pärast ning Jumal ei säästa seekord ka oma püha linna. Palvetame täna, et Jumal ei peaks tulema Eestimaale uuesti kohtumõistmisega, mis väljendub maa rüüstamises ja elanike küüditamises. Hülgame mõistusetarkuse, mis ütleb, et „meiega küll enam ei juhtu”, „oleme ju kaitstud, NATO-s ja EL-s”... Inimlikud liidud lagunesid enne II Maailmasõda ja lagunevad ka edaspidi (10:7). Igavene ja kindel liit on vaid Iisraeli Jumalaga (10:16). Siis oleme kindlustatud ka siis, kui meid peaks tabama hetkeline hävitus ja surm. See ei saa meile enam kahju teha!
Ma igatsen ärkamist rohkem kui kunagi varem. Ma usun, et on paikkondi ja piirkondi, mis suurel viletsusajal saavad näha rohkem Jumala au ja igakülgset õitsengut keset üldist tormi ja kaost. Jumal tahab ka siis kinnitada oma tunnustähtede ja imedega.  Ma igatsen, et Eesti võiks olla riik, kus puhkab Jumala au ja pühadus.

Ärkamisega käib käsikäes Jumala üha kasvav tundmine. Üheks võtmeks Jumala tundmisel on Tema juhtimise usaldamine (10:23). Jumal kontrollib kõike (10:13), ka rahvaste käekäik on vaid Tema käes. Kui tihti me tajume, et see tõesti on nii? Kas me usaldame, et Jumal kontrollib kõike Eestimaal juhtuvat ning teeb kõike VAID oma armastuse pärast? Et ka Tema viha  ja meid tabavad raskused on Tema armastuse väljendus? 
Karista mind, Issand, aga õiglaselt, mitte oma raevus, et sa mind täiesti ei hävitaks” (s 24). Jeesus, Sa oled täielikult õiglane, õiged ning head on kõik Sinu kohtumõistmised. Me igatseme, et sa saaksid suurima võimaliku au osaliseks meie maal ja meie rahva seas. Me vajame sind oma peigmehe, kuninga, sõbra ja kohtumõistjana! Me vajame, et meie maa saaks puhtaks lokkavast ebajumalateenistusest ja kurjusest. Me vajame Sinu ligiolu, iga hinna eest!

Palun luba, et meeleparandus saabub meie südametesse enne, kui sa pead meid tabama raskeima koormaga, mis rahvale võib osaks saada. Mõtle oma halastusele!  Ma tean, et Sa tahad teha head. Ava meie südamed sellele, mida Sa tahad teha! Mõtle Eestimaa lastele, orbudele ja lesknaistele, vaestele ja rõhututele! Tee oma arm ja au avalikuks nende pärast. Too meile Sinu pääste!

*******

Igapäevased palveteemad:
1) et Jumal tõstaks üles eestpalvetajate armee, kes seisaks vahimehena maa ja rahva eest:
2) et Jumala tahe sünniks riigivalitsemises; Jumal annaks tarkust valitud riigikogule ning pööraks nende südamed;
3) ühe või mitme (vabalt valitud) hääleka jumalavastase arvamusliidri pöördumise pärast;
4) et Jumal puhastaks oma koguduse ning ilmutaks oma au me maal imetegude ja tunnustähtede kaudu;
5) et Jumal kaitseks Eestit, Baltikumi ja kogu Läänemere regiooni.


************
Käesolev postitus on 10. osa 52-päevasest seeriast Jeremija raamatu põhjal, kus igal päeval loetakse järjest üks peatükk, mõtiskletakse pisut loetud Sõna üle ning palvetatakse maa ja rahva pärast. Postitused on järg 21-päevasele Taanieli palvele ja paastule 2015. a. riigikogu valimiste eel.

Julgustan osalejaid võtma aega Jumalale palveks ja Sõna lugemiseks mingil kindlal kellaajal, mingi kindla aja (nt umbes üks tund päevas või vähem või rohkem vastavalt võimalustele). Väga soovitav on enne selle palvemõtiskluse lugemist selle päeva peatükk ise läbi lugeda ja otsida, mida Jumal sealt elavaks teeb. Palun jagage kommentaarides kirjalikke palveid, kas iga päeva teemakohaselt või muid eestpalveid. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Käsk rõõmustada

     Katkend raamatust:   Samuel Whitfield. "Jüngerlus algab vaatlemisest".  Tõlkinud Kõrberoos UY.  Copyright  © 2023, by OneKing...