reede, 1. jaanuar 2010

Õppematerjal

Alustan uut blogi. Põhjuseks esiteks see, http://lepitusamet.blogspot.com peab jääma tõsisema sõnumi kandjaks. Teiseks see, et soovin jagada õpetuslikku tausta, mis on kõik tulnud hiljem ning kinnitab kogemuslikku tunnetust.

Minu enda teekond algas 20 aastat tagasi EMK Tartu koguduses. 2kuud hiljem andis Jumal visiooni ja toetas igal sammul ning lisas inimesi kogudusse ja valmistas neid jüngriteks. Siis algas kõrbetee, kust Issand mind tagasi hakkas kutsuma 2009. a algusest. Läbimurre toimus juuli lõpul Tartu Kolgata koguduse laagris. Sealt peale hakkas Jumal mind sügavamale viima, tehes seda mu viimase 15a kodukoguduse rüpes, EMK Tallinna koguduses. Kuna olin nii pikalt olnud kõrbes, janus, kuumuses ja kannatustes, siis püüdsin iga hinna eest kuulda Jumala häält ja alluda. Endalegi üllatuseks viidi mind üha edasi. Tõeliseks julgustuseks oli Kansase ärkamise algus, kus Jumal puuduvad pusletükid kokku pani nii õpetuse näol kui juba saadud piltidele/sõnadele tähenduse andis. Alljärgnevalt tutvustan lühidalt Kansase ärkamise juhte ja teisi, kes on kinnitanud.

Mike Bickle- IHOP (International House of Prayer University, Kansas City) direktor, sai 20 aastat tagasi visiooni alustada IHOP KCga. Ta jutlustab, kuidas Jumal teda sellele tööle kutsus ning milliseid imesid ja tunnustähti andis. Ses.1 - Early Days, Cairo, and 1983 Solemn Assembly-Mike Bickle mp3. 10 aastat on nad teinud 24/7 palveid. Lehel http://www.ihop.org/Group/Group.aspx?ID=1000036187 mitmeid muid jutlusi ja jutluste märkmeid nende 10-aastasest palveajaloost.

Allen Hood - pikaajaline metodisti pastor ja Asbury Teoloogilise seminari vilistlane. 2007. aastal läbitud 40 päevase paastu ajal sai Jumalalt ilmutuse (encounter), kus tema palvele "saada ärkamist" küsis Jumal: "What about the drunkenness of California?", näidates et ühiskond peegeldab koguduse moraalset palet ja vajakajäämisi. Oma jutluses Joel: Standing at the Critical Juncture väidab ta Vana Testamendi prohvetitele ja ajaloole toetudes, et pretsedenditu majanduskriis, mida Jumala rahvas tähele ei pane, toob mõne aja pärast kaasa sõjalise interventsiooni. Esimene (st majandus)kriis laheneb kui iseenesest, kuid vahepealne hingetõmbeaeg on antud vaid ettevalmistuseks teise, tõeliselt hävitava kriisi eel, sarnaselt tornaado toimimisega. Have we heard the trumpet? küsib ta korduvalt.

Corey Russell, IHOPi piibliõpetaja jutlustas 2008. aasta konverentsil Onething'08 sellest, et nad palvetavad, et Jumal tõstaks üles Eelija ülesande ja Eliisa võidmisega eelkäijaid, kes valmistaksid Issanda teed ja oleksid kui Ristija Johannes, kutsudes rahvast meeleparandusele. onething'08 - Corey Russell (download) . Samal teemal Mike Bickle'i The Lovesick Heart of the Fasted Lifestyle - Session One. Neid eelkäijad või eeljooksjaid iseloomustab radikaalne sõnum ja nende enda muudetud elu ning rõõmus osadus Isaga. Nad tõusevad esile "one short step ahead of Christ" ehk vahetult enne seda, kui Jumal kavatseb maad külastada. Loe ja kuula The Need of this Great Hour of History , mp3 (Mike Bickle). Jumal ootab, et paljud võiksid kuulda kutset olla selline sõnumitooja.

Lou Engle on Toronto ärkamise üks juhte, kes ühines IHOPiga 2007. aastal. Oma jutluses For Such a Time as This selgitab ta oma tööd noorteorganisatsioonis International House of Justice, kus võideldakse palves USA administratsiooni pöördumise eest ja nõutatakse palves õigust abordi läbi lahkunud lastele.

Onething'09 materjalid saadaval konverentsi veebilehel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Käsk rõõmustada

     Katkend raamatust:   Samuel Whitfield. "Jüngerlus algab vaatlemisest".  Tõlkinud Kõrberoos UY.  Copyright  © 2023, by OneKing...