pühapäev, 18. aprill 2010

Oled Sa valmis?

Oled Sa valmis, kallis kaasteeline, kui Issanda kohtuotsused peaksid tabama maad? On Su teoloogia (õpetus Jumalast) õigetel alustel? Suudad Sa mõista Jumala tööd ja tegemisi ning mitte kibestuda ja pettuda?!

Te ei taha tulla minu juurde...
Jeesus õpetab Johannese evangeeliumis, et te uurite küll pühi kirju ja see on väga hea, kuid Jh 5:40 te ei taha tulla minu juurde, et saada elu. Oled Sa tulnud Jeesuse juurde, ise ja isiklikult, või usaldad seda, mida Sulle räägitakse?! Usaldad Sa jäägitult oma juhte ning lased nende jumalakogemuse ka enda ellu domineerima? Ise vaatamata ja uurimata, kas need asjad ikka tõesti nii on, nagu räägitakse. Kui Andreas oli Peetruse leidnud, ei piirdunud asi sellega, et Peetrus võttis usu läbi vastu sellise inimese olemasolu võimalikkuse, vaid ei, ta pidi ise nägema, ise kogema.

Teine küsimus... Millal Jeesus viimati Sinuga rääkis? Millal olid nii kaua osaduses, et võisid tunnetada Tema südametukseid? Võib-olla tulid kunagi Jeesuse juurde ja kogesid teda reaalsena ja Sa teadsid, et miski pole Sulle enam võimatu. Siis aga tulid ühed ja teised asjad, tulid ka läbikukkumised ja ebaõnnestumised ning siis arvasid, et eh, ega Jumalal nii väga hea meel polegi. Ja siis on "hea", kui keegi ikka mädanevale haavale puhub ja ütleb, et pole midagi, ela oma köidikutes edasi, küll Jumal ikka aitab... Või kas ikka on? Kas ikka on hea, kui asjad Jumalaga selgeks ei saa räägitud ja süda paadub patu pettuses?! Ja mädanenud haavast areneb gangreen, mis kogu ihu võib hävitada, kui õigeaegselt kirurgiliselt ei sekkuta...

Sul on oma hea osa juba käes...
Niimoodi ütles Isa Aabraham rikkale ja heldele usklikule vennale, kes polnud lihtsalt märganud, et tema ümber elas ka vaeseid. Samas oli ta usklik ning võõrustas oma sõpru Lk 16:22 jj, tema süda ei olnud ükskõikne oma vendade saatuse suhtes, ta oli leplik ja mõistis, et tema on õiglaselt seal, kus ta on, kuid veel oma viletsuses püüdis ta päästa oma vennad ja palus neile erisaadikut teisest ilmast, et nad võiksid oma hea elu udust üles raputatud saada... Kahjuks ei anta seda neile. NEIL ON MOOSES JA PROHVETID; kuulaku neid. Ja kui nad Jumala Sõna miskiks ei pea, siis pole ka põrgusaadikust kasu.

Ehk rikka mehe näol on meil tegemist musterkristlasega, kes arvab 5 Moosese raamatu põhjal, et ju see ikka Jumala füüsiline õnnistus on, mis väljendab Jumala armu meie suhtes nii siin- kui sealpoolsuses. Nii arvasid ka jüngrid, kui Jeesus neile ütles, et rikkal on väga raske taevariiki minna... Kes siis üldse võib õndsaks saada?! vastasid nad, sest KÕIK ju TEAVAD, et Jumal just niiviisi tegutsebki, kui oled rikas, siis tähendab see, et Jumalal on sinust hea meel.

Vaadakem algkristlasi... vaadakem neid, kellede väärt maailm ei olnud, kes otsisid kodumaad ja ei rahuldunud sellega, mis siin ilmas käegakatsuv oli, nad ei hoolinud välisest, vaid just nimelt sellest, et saaks täita Issanda tahet. See oli ka Jeesuse roog Jh 4:34 "Minu roog on see, et ma teen selle tahtmist, kes mu on läkitanud, ja lõpetan tema töö.
Nende usukangelaste kohta on öeldud ka nii: Hb 11:35 Ühed lasksid end piinata surnuks, võtmata vastu pakutud vabadust, selleks et saada paremat ülestõusmist. 36Teised said kogeda pilkamist ja rooska ning ahelaid ja vanglat.37Neid on kividega surnuks visatud, pooleks saetud, mõõgagahukatud, nad on lamba- ja kitsenahas käinud maad mööda ringi, puuduses, viletsuses ja kurja kannatades.38Nemad, keda maailm ei olnud väärt, hulkusid ringi kõrbetes ja mägedel ning varjasid end koobastes ja urgudes.

Jah, tundub, et 2000 aastaga on usu rõhuasetus täielikult muutunud. Meie suureks ülesandeks on vaadata, et MEIL ENDIL kõik hästi oleks ja me vaikselt ja rahulikult saaksime oma elukese kuidagi sinna taevasse veeretada. Aga mida me seal taevas peale küll hakkame, kui meil siin ilmas Jumala tahtest ja tema plaanidest aimu pole?!?!

Oled Sa valmis?
Suur ahastus on maailma ja ka meie riigi peale tulemas. Tunnustähti on juba sel kalendriaastal olnud nii taevas kui maal küll ja küll. Oled Sa valmis, kui kõigekõrgema kohtuotsused maad tabavad? Kui Issand murrab leivatoe ja su varanatuke hävineb?

Kui Sa praegu ei suuda paastuda 1, 3 või 5 päeva, siis kuidas kavatsed sellel päeval püsima jääda, kui nädalane nälg "viib silmanägemise"? Kui osta ja müüa saab vaid siis, kui sul on metsalise märk ja kui taevas on kinni ja vihma ei tule? Siis lihtsalt tuleb paastuda. Ka vastu tahtmist. Oled Sa valmis?

Seisad Sa juba praegu Jumala sõjavarustuses, võideldes taevaaluste kurjuse vägedega? (Efesose 6:11-18 vt. Ef 6:11). Päevad on kurjad ja meie maad ähvardab häving. Kus on vahimehed? Kus on need, kes seisavad müüridel ja vaatavad ja NÄEVAD, mis toimub. Mitte ainult füüsiliste silmadega, mis toimub selles maailmas, vaid vaimulike silmadega, olles ärkvel ja valvamises.

Teate, mul ei ole sellest head meelt, kui 10 aasta pärast leiab keegi netist selle blogi ja ütleb: hei vaata siia, ta oli ju õigus... ja teeb mingi magistritöö kusagil ülikoolis, mis veel säilinud on... Ma tahaksin, et mul ei oleks õigus, et rahvas parandaks meelt ja Jumal võiks oma kurjad plaanid tagasi võtta. Aga see eeldab Jumala poole pöördumist KÕIGEST SÜDAMEST ning Tema usaldamist, mitte oma järjekordsele metoodikale lootmist. Ma ei näinud 2. aprilli öösel ühtegi preestrit nutmas eeskoja ja altari vahel. Pigem oli seal kindlust: Me parandasime 15 minutit kogudusega meelt, Jumal, too nüüd ärkamine, nagu oled oma Sõnas lubanud! Isegi riideid ei käristatud lõhki, kuigi Joel ütleb, et ega sellestki poleks piisanud...

Kui Issand tuleb ja oma Vaimu välja valab, siis valab ta tühjaks üsna pea sellele järgnevalt ka oma vihakarika. Seda me veel ei taipa ega mõista, oleme kui vasikad aiavärvava taga ja tahame vaid kepsutada ärkamise tuules. Aga nelipühapäevale järgnes Jeruusalemma hävitus mõnikümmend aastat hiljem. Näiteid on ajaloost küll ja veel, täpselt nii see toimibki.

OLED SA VALMIS ÄRKAMA??? Vabatahtlikult ja juba täna. Sest varsti äratatakse juba vastu tahtmist ja siis enam sinult seda ei küsita...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Käsk rõõmustada

     Katkend raamatust:   Samuel Whitfield. "Jüngerlus algab vaatlemisest".  Tõlkinud Kõrberoos UY.  Copyright  © 2023, by OneKing...