neljapäev, 23. november 2023

I osa sissejuhatus. Kõik algab vaatlemisest

Katkend raamatust: 

 Samuel Whitfield. "Jüngerlus algab vaatlemisest". 

Tõlkinud Kõrberoos UY. 

Copyright ©2023, by OneKing, Inc. All rights reserved.   

I OSA. Kõik algab vaatlemisest

 

Jüngerlus peab algama Jumala tundmisest ja Tema ilu ilmutamisest Jeesuse isikus.

 Kui jüngriks olemine algab mõnest teisest kohast, võidakse saavutada midagi väärtuslikku, kuid piibelliku jüngerluse raamistik on silmist kaotatud. Me võtsime Jumala eesmärgi praegusel ajastul kokku kahe põhiteemaga: (1) Jumala ilmutus ja (2) Jumala rahva kujundamine.

 Mõlemad teemad eeldavad inimesi, kes näevad Jumala ilu.

Kui me ei keskendu oma eludes Jumala ilmutusele, siis oleme rütmist väljas Jumala esmase eesmärgi suhtes kogu praeguse ajastu jaoks. Veelgi enam, kui me ei näe Jumalat, ei tea me kuju, mille sarnaseks me peaksime saama. Meid ei ole kutsutud olema lihtsalt „moraalne“ rahvas. Meid ei ole kutsutud käituma nagu Jumal; oleme kutsutud saama Jumala sarnaseks.

Et vältida valeõpetusi, peame alguses paika panema kaks kindlat veendumust: me ei saa kunagi jumalikeks ja meid ei hakata kummardama. Neid veendumusi silmas pidades on Uus Testament väga selge, et Jumal tahab, et inimesed muutuksid Tema sarnaseks, palju rohkem, kui paljud usklikud on ette kujutanud. Meil on liiga madal arusaam kristlikust elust. Jeesus on tõesti esmasündinu paljude vendade hulgas, kes on Tema sarnased.[1]

Kuidas me saame muutuda sarnaseks Jumalale, keda me vaevu tunneme?

Nagu näeme, on inimesed loodud saama selleks, mida nad vaatlevad. Jumala poolt kogudusele antud teenimisannid anti selleks, et saaksime näha Jumalat ja saada Tema sarnaseks. Siin on see, mida inimesed igast teenistusannist vajavad:

         Pastorid – Andke meile Jumalat. Las me vaatleme Teda. Las me näeme Teda.

         Ülistusjuhid – Andke meile Jumalat. Las me vaatleme Teda. Las me näeme Teda.

         Piibliõpetajad – Andke meile Jumalat. Las me vaatleme Teda. Las me näeme Teda.

         Lapsevanemad – Andke meile Jumalat. Las me vaatleme Teda. Las me näeme Teda.

         Tööharude juhid – Andke meile Jumalat. Las me vaatleme Teda. Las me näeme Teda.

Kui me ei anna inimestele Jumalat, on meie jüngerlus rajalt maas – maas piibellikult aluselt. Vaatame, kuidas seda õigel teel hoida. Alustame sellest, miks jüngriks olemine peab algama vaatlemisest ja lõpetame mõne näitega Piiblist, kuidas Teda näha.



[1]             Roomlastele 8:29.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Käsk rõõmustada

     Katkend raamatust:   Samuel Whitfield. "Jüngerlus algab vaatlemisest".  Tõlkinud Kõrberoos UY.  Copyright  © 2023, by OneKing...